Black Holes, Quantum Information, Entanglement and All That

Europe/Paris
Salle de Conférences Marilyn et James Simons (Le Bois-Marie)

Salle de Conférences Marilyn et James Simons

Le Bois-Marie

35, route de Chartres 91440 Bures-sur-Yvette
Description

Organisers: Thibault Damour (IHES), Vasily Pestun (IHES), Eliezer Rabinovici (IHES &  Hebrew Univ. of Jerusalem)

The special properties of Black Holes have intrigued researchers for decades. They do signal their existence in nature in several ways including by emitting gravitational waves while merging. Their way of handling information is more elusive. In this workshop we plan to discuss mostly several aspects of this information handling with some emphasis on possible relations it has to the theory of chaos, thermalization and quantum information.

Invited speakers:

     BARBON José (IFT-CSIC, Univ. Autonoma de Madrid)
     BENA Iosif (CEA Saclay)
     CRAPS Ben (Vrije Univ. Brussel)
     DE BOER Jan  (Univ. of Amsterdam)
     FERRARI Frank (Univ. Libre de Bruxelles)
     GIBBONS Gary  (DAMTP, Cambridge Univ.)
     GURAU Razvan (CPHT, Ecole polytechnique)
     KURCHAN Jorge (ENS, Paris)
     MALDACENA Juan (IAS, Princeton)
     PAGE Don N. (Univ. of Alberta, Canada)
     PAPADODIMAS Kyriakos (CERN, Genève)
     RIVASSEAU Vincent (Univ. Paris-Sud, Orsay)
     ROSENHAUS Vladimir (UC Santa Barbara)
     SHEPELYANSKY Dima  (Univ. Paul Sabatier, Toulouse)
     SOLODUKHIN Sergey (Univ. de Tours)
     VENEZIANO Gabriele (CERN, Genève)

 

POSTER
Top
Video
Participants
  • Alexandre Krajenbrink
  • Alexei Grinbaum
  • Andrzej Sloma
  • André Coimbra
  • Cyril Porée
  • Daniele Malafarina
  • David Turton
  • Denis BERNARD
  • Dinh Long VU
  • dominique HIRONDEL
  • Dongsheng Ge
  • Elias Kiritsis
  • Emmanuel PULCINI
  • Francesco Nitti
  • François David
  • Giuseppe Policastro
  • Gourab Bhattacharya
  • guillaume bossard
  • Guillaume Valette
  • Ilia Musco
  • Javier Lopez Piqueres
  • Jean Doucot
  • Johannes Thürigen
  • Jun Nian
  • Klaus Frahm
  • Luca Lionni
  • Monica Guica
  • Nick Halmagyi
  • Nick Warner
  • Nicolas Delporte
  • Oleg Evnin
  • Paul Windey
  • Per Arve
  • Philippe Jehenson
  • Pierre Cartier
  • Pierre Heidmann
  • Renaud Parentani
  • Rodolfo Russo
  • Romain Pascalie
  • Ronen Plesser
  • Ruth Shir
  • Sanjib Dey
  • Sibasish Banerjee
  • SLOMA Andrzej
  • Stam Nicolis
  • Tatsuo Azeyanagi
  • Thomas Krajewski
  • Valentin Poenaru
  • Vasily Sazonov
  • Victor Godet
    • 13:00 17:30
      Monday 29 may
      • 13:00
        Welcome of the participants 1h
      • 14:00
        Workshop introductory overview 1h
        Speaker: José Barbon
        Transparents
        VIDEO
      • 15:00
        Aspects of Black Hole Evaporation 1h
        Speaker: Don Page
        Transparents
        VIDEO
      • 16:00
        Coffee break 30m
      • 16:30
        The bulk dual of SYK: cubic couplings, and beyond 1h
        Speaker: Vladimir Rosenhaus
        VIDEO
    • 10:00 17:30
      Tuesday 30 May
      • 10:00
        Welcome coffee 30m
      • 10:30
        What do black hole microstates look like? 1h
        Speaker: Iosif Bena
        Transparents
        VIDEO
      • 11:30
        Fluid-gravity revisited 1h
        Speaker: Jan De Boer
        VIDEO
      • 12:30
        Buffet lunch 1h 30m
      • 14:00
        Echoes of chaos from string theory black holes 1h
        Speaker: Ben Craps
        Transparents
        VIDEO
      • 15:00
        The New Large D Limit of Matrix Models: Theory and Applications 1h
        Speaker: Frank Ferrari
        Transparents
        VIDEO
      • 16:00
        Coffee break 30m
      • 16:30
        Diving into traversable wormholes (remote talk) 1h
        Speaker: Juan Maldacena
        VIDEO
    • 10:00 17:30
      Wednesday 31 May
      • 10:00
        Welcome coffee 30m
      • 10:30
        On the black hole interior and thermalization 1h
        Speaker: Kyriakos Papadodimas
        Transparents
        VIDEO
      • 11:30
        Random Tensors and Discrete Quantum Gravity 1h
        Speaker: Vincent Rivasseau
        Transparents
        VIDEO
      • 12:30
        Buffet lunch 1h 30m
      • 14:00
        The melonic universality class 1h
        Speaker: Razvan Gurau
        Transparents
        VIDEO
      • 15:00
        Horizons and holography 1h
        Speaker: Sergey Solodukhin
        VIDEO
      • 16:00
        Coffee break 30m
      • 16:30
        Gravitational bremsstrahlung from transplanckian-energy collisions: a progress report 1h
        Speaker: Gabriele Veneziano
        Transparents
        VIDEO
    • 10:00 16:30
      Thursday 1 June
      • 10:00
        Welcome coffee 30m
      • 10:30
        Dynamical Thermalization in isolated quantum dots and black holes 1h
        Speaker: Dima Shepelyansky
        Transparents
        VIDEO
      • 11:30
        Quantum bound to chaos as a limit to wave scattering 1h
        Speaker: Jorge Kurchan
        Transparents
        VIDEO
      • 12:30
        Buffet lunch 1h 30m
      • 14:00
        Carroll Symmetry, Gravitational Memory and Soft Gravitons 1h
        Speaker: Gary Gibbons
        Transparents
        VIDEO