Huawei-IHES Workshop on Mathematical Theories for Information and Communication Technologies

Europe/Paris
Marilyn and James Simons Conference Centre (IHES)

Marilyn and James Simons Conference Centre

IHES

35 route de Chartres 91440 Bures-sur-Yvette
Description

As part of the IHES-Huawei partnership, this one-day workshop is organised by the Huawei's Mathematical and Algorithmic Sciences Lab jointly with IHES and aims at creating scientific exchanges around mathematical topics that are essential for the development and innovation of the ICT. The topic of this year is on the potential of the mathematics of Artificial Intelligence for breakthrough results in the ICT field

 

huawei

Affiche
Speakers biographies
VIDEO
Elisabeth Jasserand
    • 09:30 10:00
      Welcome Coffee 30m
    • 10:00 10:15
      Introduction 15m
      Speakers: Emmanuel Ullmo (IHES) , Mérouane Debbah (Huawei Technologies)
      VIDEO
    • 10:15 11:15
      Grothendieck toposes and their role in Mathematics 1h
      Speaker: Olivia Caramello (Università degli Studi dell'Insubria in Como)
      VIDEO
    • 11:15 12:15
      Topos and Information 1h
      Speaker: Daniel Bennequin (Univ. Paris-Diderot)
      VIDEO
    • 12:15 13:45
      Lunch 1h 30m
    • 13:45 14:45
      Computational Interpretation of Topos Theory 1h
      Speaker: Thierry Coquand (University of Göteborg)
      VIDEO
    • 14:45 15:45
      Toposes for Wireless Networks: An idea whose time has come 1h
      Speaker: Jean-Claude Belfiore (Huawei France)
      VIDEO
    • 15:45 16:00
      Coffee break 15m
    • 16:00 17:00
      Discussion - Panel: What is the role of Topos in Information and Communication Technologies? 1h
      VIDEO